Onze deelnemers

Maak kennis met onze deelnemers

Het platform ‘Nederweert – Vlinder van Limburg’ is een initiatief van een groep lokale ondernemers die, met ondersteuning van de gemeente Nederweert, een uitdagende, gastvrije, natuurlijke omgeving willen creëren voor toeristen en inwoners. Maak kennis met de enorme variëteit aan natuur, agrarische bedrijvigheid, cultuur, horeca, recreatie en ambacht in Nederweert. Beleef en ontdek de gemeente Nederweert!

Onderstaande gastvrije bedrijven zijn allen deelnemer van platform ‘Nederweert – Vlinder van Limburg’::

Buitencentrum-de-pelen

Buitencentrum de Pelen

Buitencentrum de Pelen is het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Groote Peel. Vanaf het buitencentrum starten drie wandelroutes door de natuur en er zijn leuke tochten voor gezinnen met kinderen. Daarnaast kunt u er terecht voor een hapje en drankje, streekproducten en souvenirs.

www.staatsbosbeheer.nl/depelen

eynderhoof

Openluchtmuseum Eynderhoof

Wanneer u de ijzeren poort van Openluchtmuseum Eynderhoof passeert waant u zich in de tijd rond 1900. Oude ambachten zijn weer in bedrijf. Er is veel te zien, te beleven en te ondernemen in het museum; een leuke én leerzaam activiteit voor jong en oud!

www.eynderhoof.nl

groepsuitje limburg

Groepsuitje Limburg

Het hele jaar door kunt u bij Groepsuitje Limburg terecht voor binnen- en buitenactiviteiten, arrangementen en dagprogramma’s. Denk bijvoorbeeld aan Expeditie Robinson, Ik hou van Holland, boerengolf, een meerkamp, rondleiding door een melkveehouderij of een escape room.

www.groepsuitjelimburg.nl

hoeve samsam

Hoeve SamSam

Bij Hoeve SamSam kunt u het hele jaar door terecht voor cabriotuktochten en tochten met een loopfiets; een unieke manier om de prachtige omgeving te verkennen. Ideaal voor een personeelsbijeenkomst, teamuitje, familiedag of vriendenweekend.

www.hoeve-samsam.nl

hof van schoor

Theeschenkerij Hof van Schoor

Theeschenkerij Hof van Schoor staat bekend om haar High Tea’s en Afternoon Tea’s. Maar u kunt er ook terecht voor een kopje koffie, alcoholische versnapering of lekkere lunch. Rondom de theeschenkerij lopen diverse dieren en vind u een bloemen- en moestuin. Gedurende het jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd.

www.hofvanschoor.nl

stokershorst

Stokershorst

Landgoed Stokershorst laat mensen met een indicatie ‘beschermd wonen’ in een familiaire setting weer terugkomen in hun kracht. Wonen, zorgen, werken en leren leven staan daarbij centraal. U kunt het landgoed, bijvoorbeeld het terras of een van de vele workshops, ook bezoeken.

www.stokershorst.nl

theaterboerderij boeket

Theaterboerderij Boeket

Theaterboerderij Boeket biedt aankomend en onbekend talent een podium en laat u daarvan genieten tegen een acceptabele entreeprijs. Elk weekend zijn er voorstellingen. Bijzonder leuk om een keer te bezoeken en ook zeer geschikt als uitje voor een personeelsbijeenkomst, teamuitje, familiedag of vriendenweekend.

www.theaterboerderijboeket.nl

tussen kunst en kast

Tussen kunst en kast

Tussen kunst en kast is een zaak in cadeau en deco-artikelen. Met een uitgebreid assortiment decoratiebeelden en een klein assortiment woondecoratie, is er voor ieder wat wils te vinden. Schilderingen naar uw wens, bijvoorbeeld op beelden of panelen, behoren ook tot de mogelijkheden. Zoekt u iets speciaals of een uniek cadeau? Dan bent u hier aan het goede adres!

www.tussenkunstenkast.nl

de kleine winst

Eetcafé De Kleine Winst

Eetcafé De Kleine Winst is al sinds 1977 hét dorpscafé van Nederweert. U geniet er van een lekker hapje eten of gezellige borrelavond. De gemoedelijke sfeer zorgt ervoor dat iedereen zich meteen thuis voelt!

www.eetcafedekleinewinst.nl

daatjeshoeve

Huyskamer Daatjeshoeve

Daatjeshoeve is een van de bijzondere horecalocaties in de gemeente Nederweert. Op zoek naar een pauzeplaats tijdens uw fiets- of wandeltocht? Of een restaurant om ’s avonds gezellig uit te eten? Voor een kopje koffie, lekkere lunch of heerlijk diner moet u bij Daatjeshoeve zijn!

www.daatjeshoeve.nl

pins-and-pints

PINS & PINTS

Pins & Pints Bowling is een gezellig bowlingcentrum in Nederweert waar u naast bowlen, ook kunt darten, tafelvoetballen, biljarten, een hapje kunt eten en gezellig een biertje kunt drinken. Leuke activiteiten om samen met uw vrienden, familie of team te doen.

www.pinsandpintsbowling.nl

guulke

Guulke Eten & Drinken

Guulke is een bijzonder sfeervol restaurant, uitermate geschikt voor lunch, diner en diverse andere gelegenheden. U geniet hier van een mooi speciaalbiertje of menu met producten uit de streek. ‘Naar Guulke gaan’ is lokaal inmiddels de verbastering geworden van ‘even een borrel doen’ of ‘uitgebreid tafelen’. 

www.guulke.nl

tbv ons boerenerf

Ons Boerenerf

De eigenaren van ons Boerenerf willen mensen verrassen en inspireren met hun verhaal over duurzaam ondernemerschap in de varkenshouderij. Dat doen ze door u een kijkje te gunnen op hun bedrijf. Met een informatiecentrum, rondleidingen, horecagelegenheid en diverse thema-avonden, ervaart en proeft u het boerenerf.

www.onsboerenerf.com

de dorpsherberg

De Dorpsherberg

Pannenkoekenhuis en restaurant De Dorpsherberg biedt u een uitgebreide keuze uit vele ambachtelijk gebakken pannenkoeken, lekkere vlees- en visgerechten of in de weekenden een groots buffet, veelal vergezeld met lokale producten uit Ospel en omgeving. De sfeervolle zalen bieden mogelijkheden voor feesten en partijen tot 400 personen.

www.dedorpsherberg.nl

't slakkenhuys

Escargotskwekerij ‘t Slakkenhuys

Aan de rand van Nationaal Park de Groote Peel kweekt en verwerkt ’t Slakkenhuys haar eigen Peelslak. Ter plaatse koopt u de bijzondere producten. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, waarvan de Slakkentour (bestaande uit een interactieve presentatie, rondleiding door het bedrijf en proeverij van diverse slakkengerechtjes) de bekendste is.

www.tslakkenhuys.nl

wood design

Wood Design

Wood Design Nijsen richt zich op speciale hout-, design- en kunstprojecten voor in huis en bedrijfsruimtes. Veel van de decoratiezuilen, lampen, vazen en schalen worden in eigen huis ontworpen en geproduceerd. Bent u op zoek naar houten decoratie met professioneel design en gemaakt van kwaliteitshout? Dan bent u bij Wood Design aan het goede adres!

www.wooddesign-nijsen.nl

ijsboerderij gommers

IJsboerderij Gommers

Bij IJsboerderij Gommers kunt u zich tegoed doen aan een lekker handijsje of royale ijscoupe. Bij goed weer op het terras, bij minder weer lekker binnen. Voor groepen is de ijsdemonstratie met ijsproefsessie een aanrader! Voor een eenvoudig lunchgerecht kunt u tevens bij deze ijsboerderij terecht. Met een maisdoolhof, springkussen en trampoline, is er ook voor kinderen genoeg te doen!

www.ijsboerderijgommers.nl

IJssalon Florence

IJssalon Florence

IJssalon Florence maakt traditioneel ambachtelijk schepijs, waar u buiten op het terras of binnen in de sfeervolle zaak van kunt genieten. De IJssalon is al drie keer uitgeroepen tot ‘IJssalon van het Jaar’ en ook de coupes zijn diverse malen bekroond. De IJssalon is naar eigen zeggen zelfs de ‘meest bekroonde’ ijssalon van Nederland!

www.ijssalonflorence.nl

de-mildert

Zorgboerderij de Mildert

De Mildert is een zorgboerderij met zoogkoeien, akkerbouw en natuurbeheer. Het ligt in een zeer natuur- en bosrijke omgeving, waardoor de cliënten een gevoel van rust en ruimte ervaren. Op de zorgboerderij helpen de cliënten met de alledaagse activiteiten, waardoor ze hun dag zinvol besteden.

www.demildert.nl

Zorgboerderij-steegherhof

Zorgboerderij Steegherhof

Zorgboerderij Steegherhof wordt aangestuurd door Riny Steegh. Man Guus werkt verschillende dagen mee in de technische dienst. Samen met hun team begeleiden ze de deelnemers en geven ze zorg op maat. Voor de deelnemers ligt de kracht van het werken op de boerderij in de omgang met dieren en het werken in de natuur.

www.steegherhof.nl

galerij roosje

Atelier ‘Op Rozen’

Bloemstyling ‘t Roosje verzorgt op zaterdag 9 september tijdens de officiële aftrap voor het evenement ‘Fladderen door Nederweert’ de decoratie. Op de zondag van ‘Fladderen door Nederweert’ is atelier ‘Op Rozen’ (het atelier boven de zaak Bloemstyling ‘t Roosje) het eigendom van kunstenaar Jonas Art. Jonas is entomoloog en houdt zich bezig met het bestuderen van insecten. Hij prepareert insecten, waaronder vlinders, als uniek stuk! Bloemstyling ‘t Roosje heeft al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van bloemsierkunst en interieurdecoratie. Het assortiment wordt aangepast aan de seizoenen, waardoor het voor de klant steeds weer aantrekkelijk blijft om binnen te stappen.

www.hetroosje.nl