Het echte Nederweert ervaar je in de buitenlucht. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de diverse natuurgebieden of het Nationaal Park en geschiedenisfans zijn aan het juiste adres bij het openluchtmuseum of de monumentale gebouwen. Tochten door de prachtige omgeving, bijvoorbeeld op de fiets, met de step, in een tuktuk, al varende of gewoon te voet, behoren ook tot de mogelijkheden.

Buitencentrum-de-pelen

Buitencentrum de Pelen

Buitencentrum de Pelen is het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Groote Peel. Vanaf het buitencentrum starten drie wandelroutes door de natuur en er zijn leuke tochten voor gezinnen met kinderen. Daarnaast kunt u er terecht voor een hapje en drankje, streekproducten en souvenirs.

www.staatsbosbeheer.nl/depelen

eynderhoof

Openluchtmuseum Eynderhoof

Wanneer u de ijzeren poort van Openluchtmuseum Eynderhoof passeert waant u zich in de tijd rond 1900. Oude ambachten zijn weer in bedrijf. Er is veel te zien, te beleven en te ondernemen in het museum; een leuke én leerzaam activiteit voor jong en oud!

www.eynderhoof.nl

groepsuitje limburg

Groepsuitje Limburg

Het hele jaar door kunt u bij Groepsuitje Limburg terecht voor binnen- en buitenactiviteiten, arrangementen en dagprogramma’s. Denk bijvoorbeeld aan Expeditie Robinson, Ik hou van Holland, boerengolf, een meerkamp, rondleiding door een melkveehouderij of een escape room.

www.groepsuitjelimburg.nl

hoeve samsam

Hoeve SamSam

Bij Hoeve SamSam kunt u het hele jaar door terecht voor cabriotuktochten en tochten met een loopfiets; een unieke manier om de prachtige omgeving te verkennen. Ideaal voor een personeelsbijeenkomst, teamuitje, familiedag of vriendenweekend.

www.hoeve-samsam.nl

hof van schoor

Theeschenkerij Hof van Schoor

Theeschenkerij Hof van Schoor staat bekend om haar High Tea’s en Afternoon Tea’s. Maar u kunt er ook terecht voor een kopje koffie, alcoholische versnapering of lekkere lunch. Rondom de theeschenkerij lopen diverse dieren en vind u een bloemen- en moestuin. Gedurende het jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd.

www.hofvanschoor.nl

stokershorst

Stokershorst

Landgoed Stokershorst laat mensen met een indicatie ‘beschermd wonen’ in een familiaire setting weer terugkomen in hun kracht. Wonen, zorgen, werken en leren leven staan daarbij centraal. U kunt het landgoed, bijvoorbeeld het terras of een van de vele workshops, ook bezoeken.

www.stokershorst.nl

theaterboerderij boeket

Theaterboerderij Boeket

Theaterboerderij Boeket biedt aankomend en onbekend talent een podium en laat u daarvan genieten tegen een acceptabele entreeprijs. Elk weekend zijn er voorstellingen. Bijzonder leuk om een keer te bezoeken en ook zeer geschikt als uitje voor een personeelsbijeenkomst, teamuitje, familiedag of vriendenweekend.

www.theaterboerderijboeket.nl

ijsboerderij gommers

IJsboerderij Gommers

Bij IJsboerderij Gommers kunt u zich tegoed doen aan een lekker handijsje of royale ijscoupe. Bij goed weer op het terras, bij minder weer lekker binnen. Voor groepen is de ijsdemonstratie met ijsproefsessie een aanrader! Voor een eenvoudig lunchgerecht kunt u tevens bij deze ijsboerderij terecht. Met een maisdoolhof, springkussen en trampoline, is er ook voor kinderen genoeg te doen!

www.ijsboerderijgommers.nl