Nederweert is net zo levendig als een vlinder en dat is te zien aan de vele evenementen die jaarlijks georganiseerd worden. De agenda staat boordevol met evenementen, bijvoorbeeld op het gebied van muziek, theater, film, exposities, markten, sport, wandelen of fietsen. Benieuwd welke evenementen er wanneer plaatsvinden? Bekijk onderstaand overzicht van alle evenementen!

P1520260

Vroege vogelwandeling

Op zondag 4 februari organiseert Buitencentrum de Pelen een ‘Vroege vogelwandeling’. De wandeling start om 09.00 uur bij Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel en is 6 km lang (duur +/- 2,5 uur). Nationaal Park de Groote Peel is een belangrijk vogelgebied, er zijn zo’n 270 soorten waargenomen. In de winter is de Peel de favoriete overwinterplek voor veel wintergasten waaronder de klapekster en ontelbare ganzen. Tijdens deze vroege vogelwandeling maak je kennis met deze luidruchtige wintergasten.

Kosten: €5,- voor volwassenen (deze wandeling is minder geschikt voor kinderen).
Maximaal 30 deelnemers, reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/depelen
Vol = vol!

P1520469

Snertwandeling

Op zondag 4 februari organiseert Buitencentrum de Pelen een ‘Snertwandeling’. De wandeling start om 11.00 uur bij Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel en is 3 km lang (duur +/- 2 uur). Deze winterwandeling is leuk voor het hele gezin! Een gezellige wandeling over knuppelbruggen en peelbanen. De gids vertelt bijzonderheden over de natuur en cultuurhistorie van dit prachtige hoogveengebied. Na afloop broodjes bakken boven de vuurkorf en weer lekker warm worden met een kop soep in het bezoekerscentrum.

Kosten: €10,- voor volwassenen en €7,50 voor kinderen.
Maximaal 30 deelnemers, reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/depelen
Vol = vol!

P1510919

Winterstiltewandeling (even rust met carnaval)

Op zondag 11 februari organiseert Buitencentrum de Pelen een ‘Winterstiltewandeling’. De wandeling start om 11.00 uur bij Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel en is 6 km lang (duur +/- 2 uur). Nationaal Park de Groote Peel is een uitgestrekt hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Het is er niet alleen heel erg mooi, maar ook heel erg stil. Hoe stil, dat kun je ‘horen’ tijdens de winterstiltewandeling. Een bijzondere natuurbelevenistocht om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de natuur.

Kosten: €5,- voor volwassenen (deze wandeling is niet geschikt voor kinderen)
Maximaal 30 deelnemers, reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/depelen
Vol = vol!

P1500072

Vogels in de winter – Peel ontdektocht

Op zondag 18 februari organiseert Buitencentrum de Pelen een ‘Peel ontdektocht met als thema ‘vogels in de winter'”. De wandeling start om 11.00 en 14.00 uur bij Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel en is 2,5 km lang (duur +/- 1,5 uur). Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Hoe komen de vogels de winter door? Tijdens deze wandeling maak je kennis met de ‘wintergasten’ en de standvogels van De Groote Peel. Ook leer je wat je zelf kunt doen om de vogels te helpen. Na afloop mag je zelf vogelvoederspulletjes knutselen. 

Kosten: €5,- voor volwassenen en €3,50 voor kinderen (incl. knutselen).
Reserveren via 0495-641497 of depelen@staatsbosbeheer.nl.
Vol = vol!

P1520910

Workshop mindfulness

Op zaterdag 24 februari organiseert  Buitencentrum de Pelen van 09.30 tot 13.00 uur een workshop mindfulness. De workshop wordt gegeven door Marjo van Ginderen en laat je heerlijk ontspannen in de prachtige natuur van De Groote Peel. Marjo is een ervaren mindfulness docent en eigenaresse van Flowtime in Nederweert. In de ochtend maak je kennis met de basistechnieken van mindfulness, waaronder ademhaling en meditatie. Deze technieken leveren je in het dagelijks leven direct voordeel op; bijvoorbeeld beter slapen, meer energie of minder stress. Na afloop kun je een heerlijke wandeling maken in de natuur. 

Kosten: €45,- voor volwassenen (incl. naslagwerk, koffie/thee en iets lekkers). 
Aanmelden via mail: info@flowtime.info

P1490613

Verrassende Veentocht

Op elke laatste zondag van de maand (in februari is dat zondag de 25e) organiseert Buitencentrum de Pelen een ‘Verrassende Veentocht’. De wandeling start om 13.00 uur bij Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel en is 8 km lang (duur +/- 2,5 uur). Laat je verrassen tijdens deze veentocht; welke route de gids loopt is een verrassing en ook wat het seizoen je nu weer laat zien is een verrassing! Na afloop kunnen jullie lekker samen nagenieten onder het genot van een kop koffie met overheerlijke Limburgse vlaai.

Kosten: €10,- voor volwassenen (incl. koffie/vlaai).
Maximaal 20 deelnemers, reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/depelen
Vol = vol!

P1500579

Speuren naar sporen – Peel ontdektocht

Op zondag 4 maart organiseert Buitencentrum de Pelen een ‘Peel ontdektocht met als thema ‘speuren naar sporen'”. De wandeling start om 11.00 en 14.00 uur bij Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel en is 2,5 km lang (duur +/- 2 uur). Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga mee naar buiten! Samen met een gids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven.

Kosten: €5,- voor volwassenen en €3,50 voor kinderen (incl. braakbal pluizen).
Reserveren via 0495-641497 of depelen@staatsbosbeheer.nl.
Vol = vol!

P1520829

Dagje stappen

Op zondag 11 maart organiseert Buitencentrum de Pelen een ‘Dagje stappen’. De wandeling start om 11.00 uur bij Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel en is 15 km lang (duur +/- 4 uur). Kom tot rust tijdens dit dagje uit. Tijdens deze extra lange excursie komt u op de mooiste plekjes van Nationaal Park De Groote Peel. De route die de Peelgids heeft uitgestippeld komt onder meer langs de grote waterplassen het Meerbaansblaak, ‘t Elfde en ‘t Roerdompven. Halverwege de excursie wordt er gepauzeerd in het open veld en kunt u het lunchpakket opeten. 

Kosten: €15,- voor volwassenen (incl. biologisch lunchpakket van de Peelboerderij).
Maximaal 20 deelnemers, reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/depelen
Vol = vol!

P1510746

sPEELse expeditie

Op zondag 18 maart organiseert Buitencentrum de Pelen een ‘sPEELse expeditie’. De wandeling start om 11.00 en 14.00 uur bij Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel en is 2,5 km lang (duur +/- 2 uur). Tijdens deze wandeling in de prachtige natuur van het Nationaal Park hebben wij een aantal prikkelende en sPEELse opdrachten voor jou in petto. We willen niet teveel verklappen, maar wie mee doet met een sPEELse expeditie ervaart letterlijk en figuurlijk dat de peel een veenmoeras is! Na afloop hutten bouwen in het bos.

Kosten: €5,- voor volwassenen en €3,50 voor kinderen. 
Reserveren via 0495-641497 of depelen@staatsbosbeheer.nl.
Vol = vol!

P1490613

Verrassende Veentocht

Op elke laatste zondag van de maand (in maart is dat zondag de 25e) organiseert Buitencentrum de Pelen een ‘Verrassende Veentocht’. De wandeling start om 13.00 uur bij Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel en is 8 km lang (duur +/- 2,5 uur). Laat je verrassen tijdens deze veentocht; welke route de gids loopt is een verrassing en ook wat het seizoen je nu weer laat zien is een verrassing! Na afloop kunnen jullie lekker samen nagenieten onder het genot van een kop koffie met overheerlijke Limburgse vlaai.

Kosten: €10,- voor volwassenen (incl. koffie/vlaai).
Maximaal 20 deelnemers, reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/depelen
Vol = vol!

Roeven_Windlust_02

Molen de Windlust

Iedere woensdag is Beltkorenmolen en olieslagmolen De Windlust in Nederweert geopend van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Molen-Korenbloem-ospel

Molen de Korenbloem

Iedere 2e, 3e en 4e zaterdag van de maand is Beltkorenmolen De Korenbloem in Ospel geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

433St.JosephKreijel-detail

St. Josephmolen

Iedere 2e en 4e zaterdag van de maand is de St. Josephmolen in Nederweert geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur.