Eten en drinken

In Nederweert – Vlinder van Limburg

Heerlijk eten en drinken; Nederweert weet er wel raad mee! Gezellig borrelen met een biertje of wijntje in een café of bar, verfrissing zoeken bij de lokale ijsverkoper, uitgebreid dineren in een restaurant of rond het middaguur lekker lunchen In Nederweert geniet u van bourgondische hapjes en drankjes!

Buitencentrum-de-pelen

Buitencentrum de Pelen

Buitencentrum de Pelen is het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Groote Peel. Vanaf het buitencentrum starten drie wandelroutes door de natuur en er zijn leuke tochten voor gezinnen met kinderen. Daarnaast kunt u er terecht voor een hapje en drankje, streekproducten en souvenirs.

www.staatsbosbeheer.nl/depelen

hof van schoor

Theeschenkerij Hof van Schoor

Theeschenkerij Hof van Schoor staat bekend om haar High Tea’s en Afternoon Tea’s. Maar u kunt er ook terecht voor een kopje koffie, alcoholische versnapering of lekkere lunch. Rondom de theeschenkerij lopen diverse dieren en vind u een bloemen- en moestuin. Gedurende het jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd.

www.hofvanschoor.nl

stokershorst

Stokershorst

Landgoed Stokershorst laat mensen met een indicatie ‘beschermd wonen’ in een familiaire setting weer terugkomen in hun kracht. Wonen, zorgen, werken en leren leven staan daarbij centraal. U kunt het landgoed, bijvoorbeeld het terras of een van de vele workshops, ook bezoeken.

www.stokershorst.nl

de kleine winst

Eetcafé De Kleine Winst

Eetcafé De Kleine Winst is al sinds 1977 hét dorpscafé van Nederweert. U geniet er van een lekker hapje eten of gezellige borrelavond. De gemoedelijke sfeer zorgt ervoor dat iedereen zich meteen thuis voelt!

www.eetcafedekleinewinst.nl

daatjeshoeve

Huyskamer Daatjeshoeve

Daatjeshoeve is een van de bijzondere horecalocaties in de gemeente Nederweert. Op zoek naar een pauzeplaats tijdens uw fiets- of wandeltocht? Of een restaurant om ’s avonds gezellig uit te eten? Voor een kopje koffie, lekkere lunch of heerlijk diner moet u bij Daatjeshoeve zijn!

www.daatjeshoeve.nl

pins-and-pints

PINS & PINTS

Pins & Pints Bowling is een gezellig bowlingcentrum in Nederweert waar u naast bowlen, ook kunt darten, tafelvoetballen, biljarten, een hapje kunt eten en gezellig een biertje kunt drinken. Leuke activiteiten om samen met uw vrienden, familie of team te doen.

www.pinsandpintsbowling.nl

guulke

Guulke Eten & Drinken

Guulke is een bijzonder sfeervol restaurant, uitermate geschikt voor lunch, diner en diverse andere gelegenheden. U geniet hier van een mooi speciaalbiertje of menu met producten uit de streek. ‘Naar Guulke gaan’ is lokaal inmiddels de verbastering geworden van ‘even een borrel doen’ of ‘uitgebreid tafelen’.

www.guulke.nl

tbv ons boerenerf

Ons Boerenerf

De eigenaren van ons Boerenerf willen mensen verrassen en inspireren met hun verhaal over duurzaam ondernemerschap in de varkenshouderij. Dat doen ze door u een kijkje te gunnen op hun bedrijf. Met een informatiecentrum, rondleidingen, horecagelegenheid en diverse thema-avonden, ervaart en proeft u het boerenerf.

www.onsboerenerf.com

de dorpsherberg

De Dorpsherberg

Pannenkoekenhuis en restaurant De Dorpsherberg biedt u een uitgebreide keuze uit vele ambachtelijk gebakken pannenkoeken, lekkere vlees- en visgerechten of in de weekenden een groots buffet, veelal vergezeld met lokale producten uit Ospel en omgeving. De sfeervolle zalen bieden mogelijkheden voor feesten en partijen tot 400 personen.

www.dedorpsherberg.nl

't slakkenhuys

Escargotskwekerij ‘t Slakkenhuys

Aan de rand van Nationaal Park de Groote Peel kweekt en verwerkt ’t Slakkenhuys haar eigen Peelslak. Ter plaatse koopt u de bijzondere producten. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, waarvan de Slakkentour (bestaande uit een interactieve presentatie, rondleiding door het bedrijf en proeverij van diverse slakkengerechtjes) de bekendste is.

www.tslakkenhuys.nl

ijsboerderij gommers

IJsboerderij Gommers

Bij IJsboerderij Gommers kunt u zich tegoed doen aan een lekker handijsje of royale ijscoupe. Bij goed weer op het terras, bij minder weer lekker binnen. Voor groepen is de ijsdemonstratie met ijsproefsessie een aanrader! Voor een eenvoudig lunchgerecht kunt u tevens bij deze ijsboerderij terecht. Met een maisdoolhof, springkussen en trampoline, is er ook voor kinderen genoeg te doen!

www.ijsboerderijgommers.nl

IJssalon Florence

IJssalon Florence

IJssalon Florence maakt traditioneel ambachtelijk schepijs, waar u buiten op het terras of binnen in de sfeervolle zaak van kunt genieten. De IJssalon is al drie keer uitgeroepen tot ‘IJssalon van het Jaar’ en ook de coupes zijn diverse malen bekroond. De IJssalon is naar eigen zeggen zelfs de ‘meest bekroonde’ ijssalon van Nederland!

www.ijssalonflorence.nl